Fried Fish May Explain 'Stroke Belt' Mystery

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Naukowe Koło Chemików Uniwersytetu Gdańskiego Strona Główna -> Ogłoszenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
newport641
Ununokt



Dołączył: 24 Sty 2011
Posty: 692
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: England

PostWysłany: Czw 23:10, 17 Mar 2011    Temat postu: Fried Fish May Explain 'Stroke Belt' Mystery

Fried Fish May Explain 'Stroke Belt' Mystery,[link widoczny dla zalogowanych],[link widoczny dla zalogowanych]
Too much fried fish may contribute to the high rate of stroke in America's "stroke belt," according to a new study.
The results showed that people living in the stroke belt - including residents of North Carolina, South Carolina, Georgia,[link widoczny dla zalogowanych], Alabama,[link widoczny dla zalogowanych], Mississippi,[link widoczny dla zalogowanych], Tennessee,[link widoczny dla zalogowanych], Arkansas and Louisiana - were about 30 percent more likely to eat two or more servings of fried fish every week than those living in the rest of the country,[link widoczny dla zalogowanych], the researchers said.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Naukowe Koło Chemików Uniwersytetu Gdańskiego Strona Główna -> Ogłoszenia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin